Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

Evento 

Título:
AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ-COR DE LA GENERALITAT VALENCIANA
Cuándo:
26.06.2009 22.30 h
Dónde:
Claustre de la Universitat de València-La Nau - València
Categoría:
Serenatas musicales en el claustro

Descripción

AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ-COR DE LA GENERALITAT VALENCIANA
FRANCESC PERALES, director

Silvia Vázquez, soprano
Itxaro Mentxaka, mezzosoprano
Antonio Lozano, tenor
David Rubiera, baríton

Carlos Apellániz, piano
Francisco Hervás, piano
Carles Marín, piano
Oscar Oliver, piano

Javier Eguillor, percussió
Rafa Ferrús, percussió
Carles Salvador, percussió


Programa

I

Trio per uno (primer moviment) Nebojsa Zivkovic (Sèrbia, 1962)
Sonata a tre (quart moviment) Jesús Torres (1965)


II

Les noces Igor Stravinski (Rússia, 1882-EUA, 1971)


Amores Grup de Percussió i el Cor de la Generalitat Valenciana, dirigits per Francesc Perales, interpreten Les noces de Stravinski, obra per a quatre pianos, percussió, cor i solistes vocals. El treball comú de tots ells forma part del projecte de celebració dels vint anys de la trajectòria professional d'Amores Grup de Percussió. Les noces correspon a la primera etapa estilística del compositor i director d'orquestra rus. L'autor -ja un clàssic del segle XX- li va dedicar deu anys i va aconseguir una peça de gran poder rítmic, que segueix els preceptes de l' escola nacionalista russa. A més d'aquesta obra cabdal de Stravinski, que per a molts va traspassar fronteres pel que fa a la música de percussió, el programa inclou peces que permeten mostrar el virtuosisme i les possibilitats de la família de la percussió.


Cor de la Generalitat Valenciana
Va fer la seua presentació el desembre del 1987. Depèn de l'Institut Valencià de la Música (IVM) i té la seu al Palau de les Arts Reina Sofia. El director titular és Francesc Perales, Jordi Bernàcer el director assistent i Francisco Hervás el seu pianista acompanyant. Ha interpretat obres simfonicocorals i òpera amb l'Orquestra de València i nombroses formacions espanyoles i estrangeres, sota la direcció, entre d'altres, de Claudio Abbado, Rinaldo Alessandrini, Franz-Paul Decker, Manuel Galduf, Luis Antonio García Navarro, Miguel Ángel Gómez Martínez, Leopold Hager, Cristóbal Halffter, Robert King, Lorin Maazel, Sir Neville Marriner, Zubin Mehta, Lord Yehudi Menuhin, Marc Minkowski, Krzysztof Penderecki, Josep Pons, Michel Plasson, Georges Prêtre, Helmuth Rilling, Guennadi Rojdestvenski, Antoni Ros-Marbà, Mstislav Rostropòvitx, Claudio Scimone i Alberto Zedda.

Ha cantat al Teatre Real, al Teatre María Guerrero i a l'Auditori Nacional de Madrid; al Palau de la Música Catalana, Auditori i Gran Teatre del Liceu de Barcelona, al Teatre de la Maestranza de Sevilla, Auditori de Tenerife, en els festivals de Música Religiosa de Conca, de Música i Dansa de Granada, Castell de Peralada, Mozart de la Corunya, al Cervantino de Guanajuato (Mèxic), etc. A més de recórrer diversos festivals europeus amb Tramuntana tremens, de Carles Santos, ha cantat a la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics Barcelona 92, a la seu de la Unesco a París, a l'Expo de Lisboa, a Salamanca 2002 i a l'Instituto Cervantes de Nova York. Ha col•laborat amb el grup teatral La Fura dels Baus en diversos muntatges operístics. Ha gravat, entre d'altres, discos dedicats a Mompou, Luis de Pablo, Alfredo Aracil, Joaquim Rodrigo i Falla, a més de diversos programes de música antiga amb Capella de Ministrers.


Amores
Fundat el 1989, ha tingut un paper clau en la percussió amb la interpretació de gran part de l'obra escrita per a aquesta família i de moltes peces dedicades al grup. La seua trajectòria professional sempre ha anat unida a la tasca docent i educativa, amb l'estrena d'audicions de percussió per a escolars. Ha actuat en nombroses ciutats espanyoles, europees, als EUA, al Brasil, a l'Argentina, a l'Uruguai i a Taiwan, en l'àmbit dels festivals de percussió i música contemporània mes importants, i ha rebut nombrosos elogis de la crítica especialitzada. Ha estat convidat a participar en la Convenció Internacional de Percussió de Columbus (1993) i Orlando (1998), i la PAS Euromeeting de París (2000) i Indianapolis (2009), Sofia (2001), Seoul Drum Festival a Corea (2002) i el Festival Internacional de Puerto Rico (2004 i 2009), entre d'altres. El 2002 estrena l' espectacle Tinajas, amb música original de Jesús Salvador Chapi, que va ser guardonada amb el Premi de les Arts Escèniques 2003 a la millor composició musical i nominada als Premis Max 2004. Amb motiu de la celebració del vintè aniversari, el 2009 ha estrenat l'obra per a percussió i orquestra Amorexxs, d'Andrés Valero, interpretada amb l'Orquestra de València al Palau de la Música. En la seua discografia figueren els treballs següents: Vivencias (1998), Amores-Cage (2000), Amores-Llorenç Barber (2001), Tinajas (2003) i Fénix (2004). Amores Grup de Percussió és grup resident del Palau de la Música de València i té el suport institucional de l'Institut Valencià de la Música i de l'INAEM. Toca instruments NP i REMO.

Francesc Perales
Va nàixer a Xàtiva el 1959. Va estudiar direcció de Cor i Orquestra amb els professors Eduardo Xifre, José Ferriz i Manuel Galduf, i va guanyar el premi d'honor d'ambdues especialitats. També va assistir a un curs de direcció amb Helmut Rilling. El 1983 va obtenir el segon premi en el Concurs Nacional de Direcció d'Orquestra Manuel Palau, i des del 1988 és director del Cor de la Generalitat Valenciana.
Col•labora amb diverses formacions corals i instrumentals (Orquestra de València, Collegium Instrumentale, Cor Nacional d'Espanya, Grup Instrumental de València, entre d'altres), i actua en festivals com ara Sagunt a Escena, Festival de Música de Granada, Taller d'Òpera del Palau, Festival de Música Contemporània d'Alacant, Festival Ensems, etc. Ha treballat com a assistent dels mestres Rilling i Prêtre. Des del 1980 és professor de Cor i Orquestra al Conservatori Professional d'aquesta ciutat.

Lugar

Lugar:
Claustre de la Universitat de València-La Nau   -   Sitio Web
Calle:
La Nau
CP:
46003
Ciudad:
València
Estado / Provincia:
València

Descripción

Telèfon

96 386 43 77

Fax:

96 386 46 20

 

Dirección postal:

Vicerectorat de Cultura
Calle de la Universidad, 2
46003 VALENCIA

Planol de situación:

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.