Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València actua a les Serenates amb música de Haendel

orquestra_universitat-1• El programa inclou a més obres de Britten, Gounod i Xostakóvitx

 

Valencia (27-06-12).- L'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida pel seu titular, Hilari Garcia, presenta demà dijous al festival Serenates, organitzat per l'Institut Valencià de la Música (IVM) i la Universitat de València amb la col·laboració del Centre del Carme, un programa eclèctic on destaca un concert d'arpa del prolífic compositor barroc Georg Friedrich Haendel (1685-1759).

La historiografia musical anglesa considera Handel un dels compositors més rellevants del Barroc, juntament amb Purcell. L'elegància formal i la bellesa melòdica dels seus concerts les trobem reflectides en el Concert per a arpa i orquestra en si bemoll major, que comptarà amb Onofre Casades com a solista. Casades ha estudiat al Conservatori Superior de Música d'Aragó i ha obtingut recentment el Primer Premi del Concurs Internacional Suoni l'Arpa en Salsomaggiore, Itàlia.

El concert continua amb música britànica. Els musicòlegs consideren Benjamin Britten (1913-1976) el gran compositor anglés del seu temps, del qual l'OFUV ofereix la Simple symphony, una obra de joventut per a orquestra de corda estrenada en 1934.

La segona part s'enceta com s'acaba l'anterior, amb una simfonia en format reduït. La Petite symphonie, op. 216, fou escrita en 1885 pel compositor romàntic francés Charles Gounod (1818-1893), famós sobretot per la seua producció operística i la seua música d'escena.

Com a final pren el testimoni Dmitri Xostakóvitx (1906-1975), compositor que ha esdevingut un dels pilars fonamentals de la música del segle passat. The Gadfly és la banda sonora de la pel·lícula homònima estrenada en 1955, que desenvolupa una història romàntica basada en una novel·la de l'escriptor Ethel Voynich.

Dijous, 28 de juny
• 22.30 hores
• Centre del Carme (c/ Museu, 2). L'entrada és gratuïta amb invitació, que cal recollir a partir d'una hora abans del començament del concert.

 

 

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.