Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

Un libro de atril del Colegio del Patriarca. El manuscrito de música nº 9

RODRÍGUEZ GARCÍA, Esperanza (1968-)

 

Un libro de atril del colegio del patriarca de Valencia : el manuscrito de música nº 9 / Esperanza Rodríguez García. -- Valencia : Institut Valencià de la Música, D.L. 2006. -- 382 p. : il. mús. ; 24 cm. -- (Serie mayor. Biblioteca de Música Valenciana ; 1)
D.L. V-3806-2006. -- ISBN 84-482-4216-5

 

 

espe240

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


La fundació de la capella musical de l'Església del Patriarca a l'inici del segle XVII revesteix un especial interès per a l'estudi de la creació de repertoris musicals en les institucions religioses espanyoles.

El manuscrit nº9, copiat probablement a la fi del segle XVII, constituïx un valuós document que il·lustra ex novo el procés de formació d'una col·lecció musical. El volum aporta informació sobre la pràctica musical quotidiana en el Patriarca que trascendeix la importància de la música que transmet. El manuscrit conté exclusivament música litúrgica, entre la qual sobresurt la dedicada a cerimònies de difunts, que inclou obres publicades per primera vegada com l'Officium defunctorum i les Litaniae brevis pro defunctis. L'estudi comprèn una revisió del context històric, una descripció codicològica i una temptativa d'aproximació a la gènesi del volum; la segona secció presenta l'edició íntegra de les seves composicions.

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.