Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

Centre de documentació


acceso_fondos

El Centre de Documentació Musical disposa de biblioteca, hemeroteca i fonoteca en fase de creixement. La biblioteca compta amb unes 1.000 monografies i una important col·lecció de fullets que permeten traçar la gestió musical de la Generalitat Valenciana dels últims 15 anys. La fonoteca rep depòsits públics i privats. Els exemples més significatius són la col·lecció de 15.000 discos de vinil procedents de Ràdio 9 o els aproximadament 70.000 aportats per Ràdio Nacional d'Espanya, però també compta amb col·leccions particulars. D'altra banda, l'IVM està subscrit a importants revistes nacionals i estrangeres, tant de divulgació com d'investigació, preferentment en l'àrea de la música antiga.

Les expressions musicals vinculades a la cultura autòctona, des de la música tradicional a la música de bandes, la música antiga i barroca, la música contemporània i el jazz són àrees d'especial interés del centre. Pel que fa a la música de bandes, l'Institut Valencià de la Música està recopilant gravacions protagonitzades per les societats musicals valencianes, tant comercials com inèdites. En el capítol de música tradicional l'Institut disposa de les nombroses gravacions de les quals es nodrix la col·lecció discogràfica Fonoteca de Materials, així com nombroses cintes inèdites procedents de treballs de camp. A més, l'IVM compta en depòsit amb col·leccions de gravacions privades d'importants estudiosos valencians.

Un altre programa que desenvolupa el Centre de Documentació consistix en entrevistes als protagonistes més veterans de l'escena musical valenciana, no sols de la música clàssica, sinó d'altres gèneres. Aquest programa rep el títol de Memòria Oral.

El Centre té una sala de lectura i punts d'audició i visionat de vídeo i DVD, que li permet atendre consultes d'investigadors.


 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.