Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

El quartet de saxofones Sigma Project es presenta en Ensems amb l'estrena a Espanya d'una obra d'Haas

foto-grupoweb. El programa inclou peces de Georg Friedrich Haas, José Manuel López López, Ianis Xenakis, Ramon Lazkano i Simone Movio
. Sigma Project és un quartet fundat en 2007 que ja té una important projecció internacional

El dimecres 11 de maig, a les 20.00 hores, el festival de música contemporània Ensems continua en el Palau de la Música amb la presentació del quartet de saxofones Sigma Project, grup format a Madrid en 2007 per Andrés Gomis, Josetxo Silguero, Alberto Chaves i el valencià Ángel Soria, tots ells reconeguts solistes de saxofon.

Sigma Project és un grup compromès amb la creació musical actual, a la qual dedica tots els seus esforços, tractant d'aportar rigor tècnic i frescor formal a les seues interpretacions. El quartet ha mantingut una col·laboració privilegiada amb nombrosos compositors, la qual cosa li ha permès posar en peus projectes insòlits com l'estrena de Lalibela, concert per a quatre saxofones baixos i orquestra de Xabier Carbonell, així com altres relacionats amb les noves tecnologies.

 

Llegiu-ne més...
 

El pianista Agustí Fernández porta a Ensems “Frec”, d'Hèctor Parra, una obra entre l'avantguarda europea i el món de la música improvisada

frec-ferran-cowebn. Frec (2013) és una creació conjunta del pianista i el compositor que utilitza el model de la performance
. Una gran pantalla recull en directe les accions del pianista, que toca el teclat però també explora les possibilitats de diversos objectes i de la seua pròpia veu

Aquest dimecres 4 de maig (Palau de la Música, 20.00 hores) actua per primera vegada en Ensems el pianista mallorquí Agustí Fernández, que interpretarà l'obra Frec, concebuda especialment per a ell per Hèctor Parra, fruit d'un treball conjunt desenvolupat per ambdós en 2013 arran d'un encàrrec de l'Huddersfield Contemporary Music Festival.
Descrita com "performance-experiència musical per a un pianista equipat d'un micròfon de proximitat, piano amplificat i llums", l'obra dura entorn de 50 minuts. En paraules del compositor Hèctor Parra, planteja la possibilitat de "crear una estructura pianística a gran escala que transgredeixa les fronteres que s'han erigit entre la cultura pianística provinent de l'avantguarda contemporània europea i el món de la música improvisada i d'arrels en el free jazz o en altres cultures no occidentals".

Llegiu-ne més...
 

38º Edición del Festival de Música Contemporánea

There are no translations available.

rueda_de_prensa2Presentamos la XXXVIII edición de ‪#‎Ensems‬ organizado por CulturArts Música
Toda la información ---> www.ensems.com
 

El Cor de la Generalitat recibe la Medalla al Mérito en las Bellas Artes

There are no translations available.

 

img_0001

El Cor de la Generalitat recibió ayer en el Museo de San Pio V, la Medalla al Mérito en las Bellas Artes concedida por la Real Academia de las Bellas Artes de San Carlos. El acto comenzó con unas palabras de su presidente el Ilmo. Sr. D. Manuel Muñoz Ibáñez que dedicó unas emotivas palabras en recuerdo de Inmaculada Tomás Vert, Subdirectora General de Música de CulturArts Generalitat, hasta su fallecimiento el pasado mes de Junio.

A continuación D. Francesc Perales, Director Artístico y Musical del Cor de la Generalitat recibió la Medalla destacando en una breve intervención la importancia de este tipo de reconocimientos para el impulso y la consolidación del trabajo del Cor de la Generalitat, que viene desarrollando su actividad ininterrumpidamente desde el año 1987. Seguidamente, el Mtro. Manuel Galduf pronunció un cariñoso y documentado discurso en el que destacó la importante trayectoria del Cor de la Generalitat como embajador de la cultura valenciana a lo largo de sus 29 años de vida.


A continuación el Cor de la Generalitat ofreció un brillante concierto que fue acogido por el público, que abarrotaba el hall del Museo, con grandes ovaciones.


Al acto asistieron el Director General de CulturArts, José Luis Moreno y el Subdirector General de Música de CulturArts, Leonardo Marqués.

 


Pàgina 1 de 197

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.