Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

El festival Spanish Brass Alzira reconeix la figura d'Inmaculada Tomás

abalzwebEl festival se celebra entre el 30 de junio y el 4 de julio

Valencia.- El festival Spanish Brass Alzira, que celebra este año su 14ª edición, homenajea la figura de Inmaculada Tomás, Subdirectora de CulturArts Música que recientemente nos ha dejado.

Desde un principio Spanish Brass quiso reconocer a personalidades del mundo de la cultura y la música creando la figura de Personaje del festival y Compositor residente y de esta manera agradecer el apoyo mutuo que se ha generado entre ellos y Spanish Brass. Entre estas personalidades podemos destacar a figuras como Antón García Abril, Fernando Palacios, Enrique García Asensio, Santiago Grisolía y un largo etc.

Este año el festival ha querido agradecer y reconocer la labor de la Joven Orquesta de la Generalitat Valenciana y de su cabeza visible que fue Inmaculada Tomás.

Por este festival han pasado los mejores solistas y grupos tanto nacionales como internacionales y desde sus inicios ha contado con la ayuda e implicación de la Societat Musical d'Alzira y el soporte del Ayuntamiento de Alzira.

 

Resolució de la convocatòria de CulturArts de beques per al perfeccionament musical

_mg_5951València.- El DOCV publica avui 30 de juny la resolució de la convocatòria d'ajudes per a l'assistència a cursos de perfeccionament tècnic i artístic de joves músics valencians durant l'any 2015 i el curs acadèmic 2015/2016 amb la finalitat de contribuir a la millora de la seua formació tècnica i musical.

L'import global màxim d'aquestes ajudes era de 26.530€, que podien sol·licitar els espanyols o nacionals d'un estat membre de la Unió Europea que presenten un projecte en l'àmbit competencial de la Generalitat, menors de vint-i-vuit anys, excepte para les modalitats de direcció de cor, cant i composició en què aquest límit s'eleva als trenta-tres anys.

El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar el passat 20 d'abril i es van presentar 40 sol·licituds.

Llegiu-ne més...
 

L'Orquestra de la Universitat arranca quatre nits amb la millor música de les orquestres universitàries en Serenates

orquestradeu01webEl concert serà demà 30 a les 22.30 hores en el Claustre de La Nau

València.- CulturArts L'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València actuarà demà, dimarts dia 30 de juny, en el festival Serenates amb un concert que combina la tradició musical valenciana i la música internacional.

Tots els concerts del festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i CulturArts, se celebren en el Claustre del Centre Cultural La Nau a les 22.30 hores.

Dirigida per Hilari Garcia, l'Orquestra Filharmónica de la Universitat de València iniciarà el concert amb la Marxa Burlesca de Manuel Palau (1893-1967) una de les obres més conegudes del compositor i pedagog valencià que va realitzar una important labor d'exhumació de nombroses partitures originals valencianes.

La primera part del concert prosseguix amb una de les composicions simfòniques més famoses del músic brasiler Heitor Villalobos (1887-1959) les Bachianas Brasileiras núm. 5 amb l'actuació de la soprano Belén Roig.

En la segona part del concert l'orquestra interpretarà la simfonia núm. 8 en sol major ‘opus' 88 d'Antonin Dvorák (1841-1904) una de les composicions simfòniques més importants del compositor i una de les més reeixides del segle XIX.

Llegiu-ne més...
 

Demà concert del cor de dones A cau d'orella en el festival Serenates

musicadimcapella090617València.- Demà divendres, 26 de juny, el cor de dones A cau d'orella, dirigit per Mònica Perales, actuarà en el festival Serenates que organitzen la Universitat de València i CulturArts, en el Claustre del Centri Cultural La Nau fins al proper dia 6 de juliol.

El cor, que està format per un grup de dones d'àmplia formació musical, tant vocal com a instrumental, interpretaran un concert per a cor de dones dels segles XX i XXI. El concert inclou obres de Ralph Vaughan Williams, Francis Poulenc, Gustav Holst i d'autors contemporanis com, Velja Tormis, Juan Luis Martínez, Sonia Megías, Josep Ramon Gil-Tàrrega i Eva Ugalde, entre d'altres.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 1 de 206

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.