Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

La violoncel·lista Mireya Peñarroja interpreta a Rakhmàninov i Falla en el cicle de jóvens intèrprets de l'IVM

m-pearroja-y-c-gaca

València (14-05-12).- La violoncel·lista Mireya Peñarroja, acompanyada per la pianista Celia García, ofereix el dimarts dia 15 un concert en el CM Rector Peset que inclou la Sonata per a violoncel i piano en sol menor, op 19, i Vocalise, op. 34 n.º 14, de Rakhmàninov, i la Suite popular espanyola, de Falla, dins del cicle de joves intèrprets organitzat per l'Institut Valencià de la Música amb el patrocini d'Obra Social IberCaja.

 

Mireya Peñarroja (València, 1985) estudia en el Conservatori de la Vall d'Uixó amb Nicole Frei i posteriorment rep classes magistrals de violoncel·listes com Michal Dmochowski, Álvaro Campos, Lluís Claret, Suzana Stefanovic, Paul Friedhoff, Herre Jan Stegenga, Xavier Gagnepain, Alain Meunier, Bàrbara Switalska, Anner Bijlsma, Michel Strauss, Dmitri Ferschtman, Cristophe Coin, Gregor Horsch, Jens Peter Maintz, Floris Mijnders, Arto Noras, Marie Hallynck o Ludwig Quandt .

 

En 2005 obté el grau mitjà un any més tard el Premi Extraordinari. Es gradua en 2009 pel conservatori d'Aragó, on estudia amb els professors Ángel Luis Quintana, Mayte García i David Apellániz, i rep l'única matrícula d'honor de l'especialitat.

 

Estudia amb la professora Elena Cheah en 2009 en l'Acadèmia d'Estudis Orquestals de la fundació Baremboim-Said de Sevilla. En música de cambra rep classes del Quartet Casals, Quartet Quiroga, Keneddy Moretti, Humberto Armas, Dmitry Ferschtman, Alfredo Bernardini i Johannes Leertouwer. En 2010 assoleix el títol de bachelor en el Conservatori d'Ámsterdam.

 

Ha estat solista de la Jove Orquestra Nacional d'Holanda; membre de diverses les joves orquestres com la de la Unió Europea (EUYO), la Sinfònica Solidària de València, Camerata Aragó, Nacional de Catalunya i Maribor International Orchestra 2012, i ha estat convidada per la Jove Orquestra de la Generalitat, la World Orchestra of Jeneusses Musicals, Jeneusses Musicals de Montevideo (Uruguai), Acadèmia Ligeti d'Ámsterdam i Acadèmia d'Estudis Orquestales del Pacífic (SOAP) de Canadà.

 

Ha estat dirigida per Joana Carneiro, Jesús Lopez Cobos, Otto Tausk, Bruno Aprea, Klaus Arp, Ziva Ploj, Ed Spaanjard, Juan Luis Martínez, Rickenbauer, sir Neville Marriner, Reinbert Leeuw Leeuw, Paul McReesh, Josep Pons,Anssi Kartunen i Oliver Knussen, i ha tocat amb solistes com Lucas Macías, Eric *Terrwiliger, Nicolas Chumachenko, Wolfam Christ o Dmitri Tsirin.

 

Ha col·laborat amb orquestres professionals com l'Orquestra Filarmónica de València, l'*Ensemble Orquestral de València, l'Orquestra de Cadaqués (on és ajuda de solista) i amb l'Orquestra Sinfònica d'Euskadi, amb la qual col·labora regularment.

 

Actualment finalitza els seus estudis de màster en el Conservatori d'Ámsterdam amb la professora Monique Bartels i compagina els seus estudis amb la seua carrera com violoncel·lista independent.

 

Celia García García

 

Celia García-García (Burgos, 1981) ha estat premiada en diverses ocasions per les seues interpretacions com solista de piano i ha tocat en les sales més prestigioses d'Holanda en recitals amb grups de música de càmera (Codi Trio, Ensemble Alosa...) o formant part d'orquestres com Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, Holland Symfonia o la Jove Orquestra Nacional d'Holanda.

 

Participa regularment en projectes interdisciplinars de la fundació OperaDans (L'Haia ) i amb l'artista circense Jorga Lok, i ha seguit cursos d'acompanyament vocal amb prestigiosos especialistes com Rudolf Jansen, Dido Keuning i Udo Reinemann, entre uns altres.

 

• Dimarts, 15 de

• maig 19.30 hores

• Col·legi Major Rector Peset de València (pl. Forn de San Nicolau, 4)

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.