Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

El clarinetista Rafael Rascón actua en l'Auditori de la Diputació d'Alacant

clarinete-rafael-rasconValència (15-05-12).- El clarinetista Rafael Rascón participa en el cicle de joves intèrprets que organitza l'Institut Valencià de la Música, en col·laboració amb la Diputació d'Alacant, amb un concert en el ADDA en el qual li acompanya el pianista Rubén Sánchez-Vieco.

El programa inclou Capricho pintoresco per a clarinet i piano, op. 41, de Miguel Yuste; Canzone per a clarinet solo, de Tristan Keuris; Sonata per a clarinet i piano, de Francis Poulenc; Tema i variacions per a clarinet i piano, de Jean Français, i Fantasiestücke per a clarinet i piano, op.73, de Robert Schumann.

Rafael Rascón Barberá (Benimodo, 1985) dóna els seus primers passos musicals en la banda de la seua localitat natal. Cursa els seus estudis de grau mitjà en l'especialitat de clarinet en el Conservatori de Carlet amb el professor Vicente Sanz Primo i més tard els de grau superior en el de València sota la tutela d'Emilio Ferrando Peris.

 

Més tard continua la seua formació en el Conservatori d'Ámsterdam amb el professor i solista Hans Colbers (Residentie Orkest The Hague Philarmonic). S'especialitza també en clarinet baix amb Eric van Deuren (Concertgebouw Orkest, Asko-Schoenberg Ensemble).

Ha obtingut premis en el Concurs de Joves Interpretes Ruperto Chapí de Villena (2002 i 2006) i de música de cambra en el Perfecto García Chornet (2003, 2004 i 2005) i el Concurs de Música de Cambra de la Mancomunitat de la Ribera (2005).

Durant els seus estudis superiors forma el Trio Mayo juntament amb el viola Vicent Emmanuel Nogués i pianista Rubén Sánchez-Vieco, sota la tutela de la professora Carmen Mayo. La formació obté premis en el Concurs Caixa Madrid (2008) i en el Concurs Internacional de Música de Cambra de Riba-roja de Túria (2008).

En Holanda forma el grup Wild Blossom Ensemble, centrat en els segles XX i XXI.

Ha format part de la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (2005-2006) i de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (2007-2009).

Així mateix, ha col·laborat amb l'Orquestra de València com clarinet i clarinet baix, dirigit per Enrique García Asensio, i ha realitzat cursos de perfeccionament i classes magistrals amb José Cerveró, Roy Jowit, Reinhard Wieser, el quartet de clarinets Viena Clarinet Connection i Mathias Müller/ entre altres.

En l'actualitat compagina els seus estudis de clarinet amb la seua labor de professor de clarinet en el Conservatori Professional de Música Pefecto García Chornet de Carlet.

 

Rubén Sánchez-Vieco

 

Rubén Sánchez-Vieco és professor superior de piano pel conservatori de València i ha oferit concerts en qualitat de solista i amb diverses agrupacions de cambra en el Palau de la Música de València, Palau de les Arts Reina Sofia, Fundació Eutherpe (León i València), Le Mesnil en Montaut de Villereal (França) i Teatre Nacional de Roma.

En 2011 inicia els seus estudis com director d'orquestra amb G. Gelmetti en Accademia Chigiana de Siena i amb Kenneth Kiesler (Universitat de Michigan), en Leipzig; i en 2012 amb Colin Metters (Royal Academy of Music) a Lituània.

Actualment compagina els seus estudis de piano i direcció d'orquestra amb la seua faceta docent com a professor de piano en el Conservatori de Carlet.

 

• Dimecres, 16 de

• maig 20.00 hores

• Auditori de la Diputació d'Alacant ADDA (passeig de Campoamor s/n)

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.