Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

Director assistent

jordibJordi Bernàcer

Inicia els seus estudis musicals a l'edat de sis anys, diplomant-se en l'especialitat de flauta amb Menció d'Honor als divuit en el Conservatori Joaquín Rodrigo de València, on també estudia Musicologia, Direcció de Cor i Direcció d'Orquestra, aquests últims sota la tutela del mestre Manuel Galduf.

Assisteix a Viena als cursos internacionals de direcció d'orquestra d'Erwin Acél en l'Universität für Musik, perfeccionant-se entre 2000 i 2004 en el Konservatorium Wien amb Georg Mark i Reinhard Schwarz. Es diploma amb les màximes qualificacions dirigint la Cinquena Simfonia de Jean Sibelius amb l'Orquestra de la Radiotelevisió Eslovaca en la Radio KulturHaus de Viena. Amb l'Orquestra del Konservatorium dirigeix Le nozze di Figaro, Die Zauberflöte, La Traviata i La Bohème.

En el 1997 obté el Premi en direcció d'Orquestra del Verein Wiener Musikseminar. Entre 1999 i 2002 és director assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

Seleccionat en 2004 per a dirigir en el Beethoven Workshop impartit per Daniel Barenboim en el Musikverein de Viena, amb l'Orquestra del Konservatorium Wien. En el mateix any és nomenat director assistent del Cor de la Generalitat Valenciana.

Ha estat assistent dels Mestres Lorin Maazel, Patrick Fournillier, Reinbert de Leew, Dmitri Jurowski, Lutz Köhler, Fréderic Chaslin i Christoph Spering entre altres.

Ha dirigit orquestres com la Sinfònica de RTVE, JONDE, Sinfònica de Galícia, Orquestra d'Extremadura, Sinfònica de Bilbao, Orquestra de Tenerife, Orquestra de València, Sinfònica de la Región de Múrcia, Orquestra d'Euskadi, Camerata Musica Wien, Musikverein St. Pölten, Ignaz Pleyel Jugend Sinfonieorchester de Viena, Orquestra Sinfònica de Szeged, Sinfònica Savaria de Szombathely, Orquestra Filarmónica d'Oradea, Orquestra de la Radiotelevisió Eslovaca de Bratislava o la Felsina Chamber Orquestra entre altres. Realitza enregistraments per a la RNE i RTVE.

Ha dirigit El gato con botas de Montsalvatge, en la producció d'Emilio Sagi, a Bilbao, Oviedo i Valladolid, i El retablo de Maese Pedro de Falla a València.

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.