Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

Coral Catedralícia de València

coral_catedraliciaVa fer la seua presentació pública el dia 21 de gener de 2002, festa de Sant Vicent Màrtir. Està composta per 33 cantors -veus mixtes- semiprofesionals, la qual cosa li permet muntar obres de tota classe amb relativa facilitat, si bé la major part del seu repertori són obres religioses pertanyents al fons catedralici.

Com a actuació al marge de la seua activitat ordinària, va estrenar en el Palau de la Música l'Oratori a la Santíssima Mare de Déu dels Desemparats d'Antoni Fornet, i va interpretar al costat de l'Orquestra del Conservatori Superior de València la Passió segons Sant Mateu de J.S. Bach. També ha gravat en CD per a la Diputació de València dos motets i una Salve de Ginés Pérez així com obres de Juan Bautista Comes, aquestos dos mestres de capella de la Catedral de València.

En la pròpia Catedral destaca el seu cicle La Quaresma Catedralícia. En 2003 va ser invitada a participar al I festival Internacional de Música Religiosa de València i també als cicles musicals de l'exposició La llum de les imatges d'Orihuela.

El seu director és Luis Garrido, si bé en les grans solemnitats catedralícies dirigeix el reverend José Climent, el qual a més de transcriure i preparar el repertori, assessora la interpretació del mateix.

 

Luís Garrido Giménez

Va nàixer a Xirivella (València) el 1966. De xiquet va ingressar en l'Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, a la qual va pertànyer sis anys. Posteriorment va continuar els seus estudis musicals al mateix temps que va cultivar la seua enorme afició a la música coral com a director de diferents formacions vocals i assistint a cursos de direcció, de tècnica vocal i d'interpretació. És titulat superior en musicologia i pedagogia musical pel conservatori superior Joaquín Rodrigo de València i actualment es troba realitzant els estudis de doctorat.

Des de 1990 és el director musical de l'Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, del seu cor d'antics, la Schola Gregoriana laententur i de la Coral Catedralícia de València.

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.