Institut Valencià de la Musica

Generalitat Valenciana

Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

jogv_bioVa ser creada per la Llei Valenciana de la Música al maig de 1998 i depèn orgànicament de la sotsdirecció de Música de Culturarts. Aquesta orquestra arreplega la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda en 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors. El seu director musical i responsable pedagògic és Manuel Galduf, que compta amb dos directors assistents com a alumnes en pràctiques. Des de 2001 existeix així mateix la figura del compositor resident de la JOGV, un lloc que han ocupat César Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miguel Gálvez-Taroncher, Voro García, Francisco Coll i en l'actualitat Óscar Navarro.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana ha celebrat trobades a Alacant, Altea, Borriana, Carcaixent, Castelló, Cullera, La Vila-Joiosa, Llíria, Requena, Sant Vicent del Raspeig, Sogorb, Torrevella, Xátiva i València entre altres llocs, i ha treballat amb mestres com José L. García Asensio, Félix Ayo, Mihai Dancila, Alfonso Ghedin, Agustín León Ara, Franco Petracchi, Mstislav Rostropóvitx, Irvine Arditti, Joan Enric Lluna, Vicens Prats, Klaus Thunemann, o els grups Quartet Canales, Quartet Quiroga, Quintet Cuesta, Spanish Brass Luur Metalls i Amores Grup de Percussió. En 2002 va participar en l'estrena mundial de la versió de Vladimir Vasiliev del ballet Romeo i Julieta de Serguei Prokofiev, que va dirigir Mstislav Rostropóvitx en el Teatre Principal de València. Ha acompanyat a solistes com el mateix Rostropóvitx, Vadim Repin, Otto Sauter, Irvine Arditti, Ara Malikian, Josep Puchades, José Franch Ballester, Nicolas Hodges, Itxaro Mentxaka, Isabel Monar, Erika Escribá-Astaburuaga, Silvia Vázquez, Marina Rodriguez-Cusí i José Antonio López. Ha actuat en dues ocasions en el Teatre Monumental de Madrid, concerts que han sigut retransmesos per RTVE, i en el Festival Internacional de Música de Galícia (2003), FEX - Festival Internacional de Música i Dansa de Granada (2007), el Festival de Música d'Alacant (2008 i 2010) i el Festival Sagunt a Escena (2012) en el qual va comptar amb la col·laboració del Cor de la Generalitat Valenciana, experiència que va repetir al costat del Ballet de la Generalitat (2013) amb la posada en escena del ballet L'ocell de Foc d'I. Stravinsky.

En el seu repertori destaca la presència de música actual i les obres de compositors valencians, a les quals ha dedicat la seua producció discogràfica.

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.