Director

pablo-rus-2017webPablo Rus Broseta
Després de la seua reeixida actuació en el Festival Musica 2014 d'Estrasburg dirigint a la SWR Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg en un programa conjunt amb l'Ensemble Modern, el jove director espanyol Pablo Rus Broseta es va donar a conèixer a un públic més internacional. En la primavera de 2015, va fer el seu debut amb l'orquestra simfònica WDR Sinfonieorchester Köln, la BBC Symphony i l'Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola. En el transcurs de 2016, ha debutat amb l'Ensemble Intercontemporain, Orquestra Filharmònica de Buenos Àries i l'Orquestra Simfònica do Porto, i ha sigut convidat per a dirigir de nou les orquestres de la ràdio alemanya WDR i SWR en les pròximament. Actualment és director associat de la Simfònica de Seattle on cal destacar la seua recent col·laboració amb el violoncel·lista Jo-Jo Ma o la direcció musical d'un festival entorn de la figura de Xostakóvitx.

Còmode tant amb conjunts de cambra més íntims com amb repertori simfònic de gran escala, Pablo Rus Broseta ja ha adquirit experiència amb orquestres com Les Siècles, que interpreta amb instruments d'època, l'Orquestra Beethoven de Bonn, Simfònica de Bochum, Orquestra Filharmònica de Lieja o l'Orquestra de València. Ha aparegut en nombrosos festivals de música com el Klangspuren Schwaz, el Transart de Bozen, Ensems de València i el Cresc... de Frankfurt. Ha treballat estretament amb compositors com Hans Zender, Wolfang Rihm, Johannes Maria Staud, Thomas Adès, Philippe Manoury, Magnus Lindberg, Martin Matalon, Francisco Coll i Lucca Francesconi.

Pablo Rus Broseta va estudiar composició i saxofon en el Conservatori de València i posteriorment es va formar en direcció d'orquestra a Lió, en el Conservatori d'Amsterdam i en la Universität der Künste de Berlín. Ha rebut la valuosa aportació dels mestres Bernard Haitink, Pierre Boulez, David Zinman, Kurt Masur i Steven Sloane. Ha sigut director assistent en l'Orchestre Philharmonique de Liège en la temporada 2009/2010, en l'Acadèmia Nacional d'Opera d'Holanda en 2010 i en la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana des de 2010 fins a 2013. En 2011 va fundar l'orquestra de cambra Grup Mixtour, que encara dirigeix en l'actualitat, que el seu objectiu és revitalitzar l'experiència del concert clàssic a través d'una programació eclèctica de música de diferents èpoques i amb diverses estètiques. Des de 2017 és director artístic i pedagògic de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.


 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.